İZSMMMO, Pavo ve Notitek Dijital Dönüşüm İçin Güçlerini Birleştirdi

Pavo, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) ve Notitek, ‘Dijital Dönüşüm Projesi’ kapsamında iş birliğine gidiyor. Mali müşavirler ve mükellefler için yeni nesil ödeme sistemleri ile robotik süreç otomasyonlarını içeren bu proje İzmir’de başlıyor.

Türkiye’nin önde gelen finansal teknoloji ekosistemlerinden Aktif Bank’ın iştiraki olan Pavo, satış, tahsilat ve faturalandırma işlemlerinin tek bir cihaz üzerinden yapılmasını sağlayan, e-belge dünyası ile uyumlu bir yapı sunacak. Ayrıca yeni nesil işletim sistemleri, Android POS cihazları, üye işyeri paneli ve uzaktan cihaz ve uygulama yönetimini de üstlenecek. Notitek ise robotik muhasebe, tek tuşla muhasebe programına aktarım, veri merkezi ve analitik raporlama hizmetleri ile projeye katkı sağlayacak.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan İZSMMMO Başkanı Şerif Yıldız, “İzmir SMMM Odası olarak, muhasebe ve mali müşavirlik alanında dijital dönüşümü destekleyerek meslektaşlarımızın iş süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Robotik Süreç Otomasyonları (RPA) ve yapay zeka gibi yeniliklerle, ofis işlerinin dijital ortama aktarılmasını planlıyoruz. Bu sayede mali müşavirler, rutin görevlerden sıyrılarak veri analizi üzerine yoğunlaşacak ve danışmanlık odaklı bir rol üstlenecekler” dedi.

Pavo Genel Müdürü Ercan Taşkesen ise, “Pavo olarak, her türlü işletmeye ve regülasyona uygun ödeme ve tahsilat çözümleri sunuyoruz. Bu proje kapsamında mali müşavirler ve mükellefler için sektörel bazlı ve meslek gruplarına özgü butik çözümler geliştirdik. İZSMMMO, Pavo ve Notitek’in teknoloji odaklı, dinamik ve yenilikçi yaklaşımlarından doğan sinerjinin, uzun soluklu bir iş birliğine dönüşeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Notitek Yazılım Kurucusu Anıl Taşkoyan, “Notitek, muhasebe sektöründe robotik süreç otomasyonları (RPA) alanında yenilikçi çözümler sunan bir teknoloji şirketi olarak, İZSMMMO ve Pavo ile birlikte yeni bir dönemi başlatıyoruz. İş birliğimizin temelinde, mali müşavirlerin ve mükelleflerin dijital dönüşüm yolculuğunda onlara destek olmak yer alıyor. Dijital Muhasebe Robotu (Dimro), muhasebe alanında manuel işlemleri azaltmayı, hata oranlarını düşürmeyi ve operasyonel verimliliği artırmayı hedefliyor” dedi.